У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Скороварки та пароварки - швидке приготування корисних страв

Як вдалося з'ясувати археологам, вже п'ять тисячоліть тому людина мала уявлення про дієтичне харчування та з метою продовження життя користувалася пароварками. У зовнішній відсік глиняної судини наливалася вода, у внутрішній містилася їжа. Іноді як внутрішні відсіки використовувалися складені в кілька поверхів бамбукові кошики. Каструлька, що вийшла, закривалася кришкою і ставилася на багаття. Парові страви, отримані в результаті приготування посуду такої конструкції, мали велику популярність у жителів стародавнього Китаю.

У Європі пароварка з'явилася у ХVII столітті. Страви, приготовлені на пару, зберігають максимум корисних мікроелементів і вітамінів, з одного боку, і сприятливо впливають на слизову оболонку ШКТ, що сприяє збереженню нашого здоров'я, - з іншого.

В інтернет магазині Посудоград легко вибрати та купити якісну скороварку або пароварку для будь-якого типу плит та варильних поверхонь. Низькі ціни, великий вибір, найдокладніші інструкції та реальні відгуки Покупців – що ще потрібне для комфортної покупки.

Із середини минулого століття популярність пароварок різко зросла. Ними почали скористатися господині всього світу. Виконувалися вони у вигляді спеціальних каструль або у вигляді ґрат, які вставлялися у звичайну каструлю.

Купити скороварки та пароварки за найкращою ціною в інтернет магазині Посудоград

Винахід у 50-ті роки ХХ століття запобіжного клапана дозволило суттєво убезпечити процес приготування їжі в паровій машині у зв'язку з появою можливості контролю тиску та температури пари, що випускається. При досягненні максимального внутрішнього тиску клапани (а їх у пароварці зазвичай 2 – робочий та аварійний) забезпечують скидання пари.

80-ті роки минулого століття ознаменувалися появою електричної пароварки. У її нижньому резервуарі знаходиться ТЕН. Вище – резервуар для води. І далі – ємності для продуктів. Вода, що нагрівається ТЕНом, випаровується і через перфороване дно ємностей потрапляє на вміщені в них продукти.

Сучасна пароварка має різні програми управління та вбудований таймер, що дозволяє вимкнути її в потрібний момент, не відволікаючи господиню від інших справ. Якщо в резервуарі над ТЕНом недостатньо води, спеціальний індикатор повідомляє про це власника.

Важливі моменти при виборі та купівлі скороварок та пароварок

При експлуатації пароварок необхідно виконувати низку правил:

використовувати тільки очищену воду;
стежити за достатньою її кількістю;
використовувати спеціальний піддон для збирання конденсату;
бути обережним при знятті кришки і не торкатися руками працюючої пароварки (щоб уникнути опіків);
мити пароварку після кожного застосування та не використовувати при цьому абразивних речовин;
при одночасному готуванні м'ясних та овочевих страв м'ясо закладайте в нижній піддон, овочі – у верхній;
м'ясо та рибу краще готувати у фользі;
не рекомендується використовувати сіль, а також варити макаронні вироби (внаслідок їх злипання), боби та гриби.

А ось для приготування останніх двох, як і інших продуктів, що довго варяться, краще скористатися скороваркою. Вона дає можливість швидко зварити найжорсткішу їжу. Відбувається це за рахунок кришки, що герметично закривається, що дозволяє підвищити тиск всередині скороварки, в результаті чого підвищується - до 120 градусів - температура кипіння води, і, як наслідок, зменшується час приготування страв. При цьому приготовлені продукти через мінімізацію контактування з повітрям і скорочення часу теплової обробки зберігають максимум поживних речовин, вітамінів і мікроелементів.

Сучасні скороварки мають клапани, що дозволяють регулювати внутрішній тиск. Це забезпечує безпеку.

Можливість швидко готувати м'ясо, бобові страви, супи, гарніри і навіть десерти, зберігаючи смак, аромат та корисні якості їжі, подарували скороваркам – а винайдені вони були у XVII столітті – довге життя. Сьогодні, в умовах вічних цейтнотів, сучасні жінки особливо цінують цей винахід. Воно дозволяє не тільки скоротити час готування, але й заощадити кошти (на жаль, рік від року ціна за газ та електрику зростає – ще пара-трійка років, і, дивишся, зварити холодець до приходу гостей на звичайній плиті стане еквівалентним купівлі золотого прикраси (і тут, треба сказати, не кожне серце зможе зробити вибір на користь гостей).

Купити якісні скороварки та пароварки в інтернет магазині Посудоград

Правила користування скороваркою нескладні. Однак їх необхідно дотримуватися для того, щоб продовжити життя виробу та забезпечити безпеку власного життя та здоров'я. Не забувайте, що ми маємо справу з високими тиском та температурою. А тому після того, як у каструлю поміщені всі продукти, необхідно її щільно закрити герметичною кришкою і стежити за датчиками та парою, що виходить з клапанів; при цьому намагатися відкрити кришку в жодному разі не можна (навіть якщо ви забули покласти всередину щось дуже важливе). Після закінчення роботи необхідно, не відкриваючи кришку скороварки, відключити нагрівання і поступово (спочатку повільно, і лише потім швидко) випустити пару. Цей заключний етап займе від 5 до 20 хвилин. Важливо пам'ятати, що занадто висока температура може призвести до перевантаження роботи скороварки, не прискоривши процес приготування їжі.

Після кожного використання скороварку необхідно ретельно промити, особливо в місцях прилягання кришки до каструлі (щоб при наступних варіння не порушилася герметичність виробу).

Запам'ятайте ще кілька правил:

вода в скороварці майже не википає, тому наливати її треба менше, ніж при готуванні у звичайній каструлі (від 0,5 літра до 2/3 об'єму посуду, причому, для пінних страв (каш, бобових) води наливайте не більше половини каструлі - щоб піною не засмічився клапан);
після закінчення готування не відкривайте кришку, якщо клапан продовжує випускати пару;
не користуйтесь скороваркою, в якій є дефекти;
не розігрівайте і не зберігайте у скороварці готові продукти;
після придбання скороварки уважно ознайомтесь із заводською інструкцією щодо її використання.

Нашою скороваркою та пароваркою – Ви будете задоволені покупкою

Ну і наостанок наведемо таблицю середнього часу приготування продуктів у скороварці:

ПродуктСередній час приготування у скороварці, хвилини
Мясо
Яловичина, попередньо обсмажена8 - 10
Баранина, попередньо обсмажена10 - 12
Свинина чи телятина, попередньо обсмажена12 - 15
Птах
Курка середнього розміру20 - 30
Курча15 - 20
Качка варена (парова)20 - 25
Заморожений птах10 - 12
Риба
Риба морожена4 - 5
Риба свіжа4 - 6
Овочі, бобові
Буряк старий великий20 - 35
Буряк молодий цілком10 - 15
Картопля молода дрібна5 - 7
Картопля молода середня8 - 10
Картопля в мундирі15
Картопля, порізана на четвертинки4 - 5
Картопля, порізана на половинки10 - 12
Кукурудза в качанах15 - 20
Капуста білокачанна3 - 4
Цвітна капуста5 - 7
Цибуля тушкована8 - 10
Ріпа10 - 12
Перець солодкий8 - 10
Овочі заморожені1
Морква стара6 - 9
Морква молода3 - 5
Морква нарізана3 - 4
Баклажани8 - 10
Червона квасоля5 - 6
Боби2 - 4
Каші
Рис10

 

Підбивши підсумок сказаного, відзначимо таке. З кожним роком все більше техніки, у тому числі й побутової, приходить на допомогу сучасним господаркам. Ми вже не уявляємо свого життя без цих помічників, які заощаджують і наш час, і наші гроші. І, головне, вони приносять у наше життя новий смак, створюючи у ньому затишок; - саме те, до чого споконвіку тягнеться людина (і археологічні розкопки давністю в 5000 років - тому підтвердження). Продовжимо ж традицію поколінь! І нехай новий день принесе вам нові можливості, нові відтінки смаку, почуттів та відчуттів!

Ознайомтесь із цією статтею перед покупкою скороварки або пароварки

Це знадобиться!
X
Ми працюємо
Все буде Україна!