У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Столове начиння – котли, казани та каструлі

Настає час прийому їжі – сніданок, обід, вечеря... Де б ми не знаходилися, наш організм починає налаштовуватися на певний лад. Зголоднілий шлунок награє мінорні мелодії, мозок включається в процес сканування простору на предмет виявлення гарної закусочної, ніс тягнеться за запахами їстівного, очі... Очі знаходять об'єкт, що підходить для задоволення нашого естетичного смаку.

Гарний, добротний посуд завжди підвищує градус сприйняття нами трапези, викликаючи апетит, служачи, зрештою, не лише насичення організму, а й покращення настрою, підвищення продуктивності праці, а й рівня якості життя в цілому.

Акуратна каструлька з киплячим на плиті супом - пісним овочевим, м'ясним, з риби або морепродуктів - звичним або екзотичним; казан, в якому томиться плов або ароматне жарке, - ретельно підібрані кухонне приладдя тисячоліттями допомагають людині відчувати красу і повноту буття.

Перші котли, виявлені археологами, відносяться до Бронзового віку. Вони були призначені для варіння на відкритому вогні. Наші далекі пращури готували в них над вогнищами спійманий видобуток (іноді "приворотно-відворотне" та інше зілля). За 50 століть котли не зазнали змін. І сьогодні турист, вирушаючи підкорювати світ, кладе собі у рюкзак невеликий казанок.

Купити казан з чавуну та алюмінію в інтернет магазині Посудоград

На відміну від котла, казан, що прийшов до нас з Азії, при експлуатації опускався в так зване "вогнище" - поглиблення в землі - тому і форма дна цього виду посуду спочатку була округлою. Завдяки такому методу готування їжа, що готується в казані, проходила більш глибоку і швидку теплову обробку (а древні кочівники мали можливість скоротити час обіду, щоб прискорити збори для нових походів-завоювань).

Сьогодні казани виготовляються із чавуну, міді, алюмінію; на них також наносять тефлонове або емальоване покриття. Округле дно і товсті стінки важких чавунних казанів дозволяють рівномірно прогрівати їжу, що готується, і не дають їй пригоряти. Котли з алюмінію мають високу теплопровідність (отже, вони швидко нагріваються і швидко остигають), проте, як і весь алюмінієвий посуд, мають малу вагу. Легкий мідний казан не вміє утримувати тепло; до того ж, мідь корозує, і, отже, потребує особливого догляду.

Вибрати, прочитати реальні відгуки покупців та купити каструлі та казани з чавуну, нержавіючої сталі або алюмінію провідних торгових марок світу, Ви можете у нас в інтернет магазині.

ХІХ-ХХ століття ознаменувалися винаходом емальованого та тефлонового покриттів. Останнє відрізняється чудовими антипригарними властивостями. На жаль, казани з тефлоновим покриттям бояться механічних пошкоджень та різкої зміни теплових режимів, тому недовговічні. Емальоване покриття досить крихке; що виникають при ударах відколи емалі ведуть до погіршення його якості.

Купити каструлю з нержавіючої сталі та алюмінію в інтернет магазині Посудоград

Появою каструль ми завдячуємо французьким кухарям. Саме вони у ХVII столітті вирішили забезпечити посуд для приготування їжі ручками та кришками. І те, й інше на сьогоднішній день зазнало змін. Але незмінним залишилося значення винаходів для кулінарії. Не лише французькі, а й, згодом, гурмани всього світу отримали новий привід оцінити красу життя.

На початку ХVIII століття Петро Перший у своїх реформах і цей винахід не оминув. Він не лише завіз каструлю на територію нашої величезної країни, а й у 1720 році спеціальним указом про видання Морського статуту закріпив обов'язкове постачання камбуза набором із 12 каструль, що мають різні розміри. Каструлі складалися "матрешкою", одна в іншу, а виготовлялися з чавуну та заліза (на відміну від мідних французьких).

Період кінця ХVIII - початку ХIХ століть відкрив світові емальований посуд. Відкрив вдруге, як вважають історики (археологічні розкопки свідчать, що понад п'ять тисяч років тому емаллю покривалися не тільки ювелірні вироби, а й внутрішня частина глиняного посуду для знаті). У новій історії покриттям посуду емаллю перейнялися вчені Німеччини, Англії, Франції. На той час людський шлунок став більш вимогливим до якості їжі, що поглинається, а відчуття присмаку заліза або міді, що виникало при окисленні металів, з яких був виготовлений посуд, аж ніяк не сприяло хорошому травленню. Хто ж виявився першим? Відомості різні. Але, так чи інакше, сьогодні ми маємо можливість придбати емальований посуд різних відтінків, з різними малюнками і прикрашати нашу кухню відповідно до нашого естетичного смаку.

Кольорові або однотонні, з орнаментом або яскравим малюнком - емальовані каструлі. Ви залишитеся задоволені покупкою в інтернет-магазині кухонного посуду.

Емалеве покриття – це склокераміка, яка при високих температурах наноситься на метал. Її переваги – хімічна стійкість та, як наслідок, безпека для організму. Нестача - крихкість, нестійкість до механічних пошкоджень.

Ідея нержавіючої сталі, що народилася в умах французьких та англійських учених у ХIХ столітті та остаточно оформилася у вигляді німецького патенту у ХХ столітті, у ХХ-ХХІ століттях втілилася у життя у вигляді найпопулярнішого посуду. Каструлі з "нержавіючої сталі" є стійкими до корозії, не окислюють продукти, рівномірно нагріваються, мають довгий термін експлуатації.

Купити скляну каструлю в інтернет магазині Посудоград

Скляна каструля (як і глиняна, що має одних із нею хімічних батьків) екологічно безпечна. І, якщо пару десятків років тому, при експлуатації, вона вимагала обов'язкової наявності пламерасекателя, сьогодні виготовляється з жароміцного скла. Підходить для приготування на електричній та газовій плитах, в духовці, в мікрохвильовій печі. Має гарний зовнішній вигляд, завдяки чому може використовуватись і при сервіруванні столу. Варто відзначити, що, незважаючи на те, що сучасний скляний посуд більш міцний, ніж випускається раніше, все ж таки на ударостійкість перевіряти його не варто.

Вибрати, прочитати реальні відгуки покупців та купити скляні каструлі, Ви можете у нас в інтернет-магазині Посудоград. Якісний посуд для приготування та сервірування столу.

Столове начиння – котли, казани, каструлі... На домашній кухні, у ресторанах, у походах використовуємо ми її для приготування гарячих страв. Найрізноманітніші матеріали, у тому числі вона виготовлена, дають величезну можливість вибору.

Ми враховуємо ваші різноманітні запити та надаємо цю можливість!

Вибрати та купити каструлі та казани найвищої якості

 

 

Це знадобиться!
X
Ми працюємо
Все буде Україна!