Силіконові форми для приготування морозива
Морозиво - найпопулярніший і найулюбленіший літній десерт. Його просто обожнюють як дорослі, так і діти! Тоді чому б не готувати улюблені ласощі самостійно - домашній пломбір, фруктове морозиво або заморожений сік. Рецепти домашнього морозива дуже популярні і різноманітні.
Форми для приготування морозива вдома - також надихають різноманітністю форм і матеріалів. Силіконові форми для домашнього морозива - чудовий вибір для приготування будь-якого виду морозива в домашніх умовах. На домашній кухні можна приготувати морозиво, яке за зовнішнім виглядом не відрізняється від покупного, зате матиме натуральний смак і користь.
Особливості силіконових форм для приготування морозива:
- форми-морозивниці виготовляються з гігієнічного харчового силікону;
- не мають запаху, нетоксичні;
- висока термостійкість силікону: від -40°С до + 230°С;
- силікон - м'який еластичний матеріал;
- з силіконових форм легко виймати готові вироби;
- легко очищати;
- можна використовувати в морозильних камерах, мікрохвильових і духових печах;
- універсальні: можна використовувати для приготування будь-яких видів морозива, а також різноманітних десертів та випічки.
Рецепт - пломбір в домашніх умовах
Інгредієнти:
яєчний жовток - 4 шт.;
цукор - 70 г;
молоко - 200 мл (жирність 2.5%);
вершки - 200 мл (жирність 35%);
ванілін - ½ ч. л.
Результат - 450-500 г морозива
Приготування:
1. У каструлю з товстим дном наливаємо молоко і ставимо на плиту для розігріву. Воно не повинно закипіти - нагріваємо молоко до 60-70°С.
2. У ємність з жовтками додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану (близько однієї хвилини).
3. Змішуємо жовтки з гарячим молоком. Для того, щоб жовтки не згорнулися, додаємо молоко в три етапи: першу порцію - і розмішуємо, щоб жовтки прогрілися; потім - другу частину; тепер жовтки остаточно прогрілися, виливаємо їх в каструлю з молоком, що залишилося, і розмішуємо.
4. Далі потрібно заварити крем на жовтках. Це робиться для пастеризації жовтків і для отримання більш густого крему. Готуємо 2 миски - одна більшого розміру, друга - меншого. У велику налити холодну воду, а меншу помістити в морозилку, в неї потім будемо переливати крем.
Каструлю з молочною масою ставимо на плиту на дуже маленький вогонь - маса повинна прогріватися дуже повільно, щоб жовтки не згорнулися. Безперервно помішуючи, нагріваємо до 80°С. Крем повинен загуснути так, щоб на ньому залишався слід після ложки. Приготування крему займає близько 10 хвилин.
5. Пропускаємо крем через сито в миску, яка стояла в морозильній камері.
6. Щоб швидше остудити крем, поміщаємо цю миску в миску з холодною водою. Якщо є лід, можна додати його у воду - робимо крижану баню.
7. Тим часом вершки наливаємо в ємність для збивання. Вершки разом з вінчиками поміщаємо в морозилку на 10 хвилин.
8. Коли крем охолоне - також прибираємо його в морозилку.
9. Вершки дістаємо з морозильної камери і збиваємо міксером до появи піків.
10. Дістаємо крем з морозильної камери і додаємо його у збиті вершки. Акуратно силіконовою лопаткою перемішуємо до однорідного стану.
11. Розподіляємо масу в форму для морозива і поміщаємо в морозилку. Бажано перші кілька годин діставати морозиво і перемішувати його - кожні 30 хвилин. Це робиться для того, щоб в морозиві не утворювалися кришталики льоду, які псують його смак. Далі залишаємо в морозильній камері до повного застигання.
Смачний домашній пломбір на паличці готовий! При бажанні можна занурити в шоколад або прикрасити горішками та фруктами.